dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Polévky jídelníček / Polévka pohanková s mrkví a hráškem

Recept: Polévka pohanková s mrkví a hráškem

9.10.2012

Polévka pohanková s mrkví a hráškem – ilustrační foto
foto: Jarka
Ingredience: 80 g loupaná pohanka, 150 g mrkev, 50 g hrášek zmrazený, 20 g olej slunečnicový, 50 g cibule, 5 g hovězí masox bez glutamátu

Postup: Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev a krátce orestujeme. Následně přidáme propláchnutou a okapanou pohanku zalijeme vodou, dochutíme masoxem, případně dosolíme a vaříme do poloměka. Přidáme hrášek a dovaříme.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 20 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 414,3 kJ
Autor(ka) receptu: Jarkarevidováno dne 9.10.2012
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: