Recept: Polévka pohanková s mrkví a hráškem
9.10.2012
Polévka pohanková s mrkví a hráškem – ilustrační foto
foto: Jarka
Ingredience: 80 g loupaná pohanka, 150 g mrkev, 50 g hrášek zmrazený, 20 g olej slunečnicový, 50 g cibule, 5 g hovězí masox bez glutamátuPostup: Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev a krátce orestujeme. Následně přidáme propláchnutou a okapanou pohanku zalijeme vodou, dochutíme masoxem, případně dosolíme a vaříme do poloměka. Přidáme hrášek a dovaříme.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Jarkarevidováno dne 9.10.2012