Recept: Polévka rajčatová s rýží
2.10.2009
Polévka rajčatová s rýží – ilustrační foto
foto: Evžena Janovská DiS
Ingredience: 20 g olej, 20 g cibule, 20 g mouka hladká, bobkový list, nové koření, skořice, bazalka, 60 g rajský protlak, 40 g rýže,10 g cukr mletý, masox, sůlPostup: Nastrouháme cibuli na jemném struhadle, osmahneme ji na oleji, přidáme mouku, uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření, skořici, rýži a vaříme. Polévku přecedíme, ochutíme solí, cukrem, masoxem a přidáme bazalku.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009