dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Polévky jídelníček / Polévka rajčatová s rýží

Recept: Polévka rajčatová s rýží

2.10.2009

Polévka rajčatová s rýží – ilustrační foto
foto: Evžena Janovská DiS
Ingredience: 20 g olej, 20 g cibule, 20 g mouka hladká, bobkový list, nové koření, skořice, bazalka, 60 g rajský protlak, 40 g rýže,10 g cukr mletý, masox, sůl

Postup: Nastrouháme cibuli na jemném struhadle, osmahneme ji na oleji, přidáme mouku, uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření, skořici, rýži a vaříme. Polévku přecedíme, ochutíme solí, cukrem, masoxem a přidáme bazalku.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1057,5 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: