dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Polévka z kysaného zelí se sójovými boby
16.1.2010
Ingredience: 200 g vařených sójových bobů, 300 g kysaného zelí, sůl, 10 ml oleje, kmín, 100 g cibulePostup: Sójové boby namočíme na 2 hodiny do vody, vaříme v tlakovém hrnci asi v 1 l vody 20-30 minut, solíme po uvaření. Z 200 g suchých sójových bobů získáme asi 500 g vařených. Uvařené boby scedíme, vývar zachytíme. Polovinu zelí nakrájíme na drobnější kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zalijeme vývarem ze sójových bobů, přidáme druhou polovinu kysaného zelí, vařené boby a na oleji osmahnutou cibuli s kmínem, zamícháme a podáváme.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 15 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evženarevidováno dne 16.1.2010