Recept: Rajská polévka s rýží
6.5.2010
Rajská polévka s rýží – ilustrační foto
foto: Evžena
Ingredience: 20 g rýže, 60 g cibule, 40 g česneku, 50 g rajčatového protlaku, 250 g rajčat, bazalka, sůl, pepř, 100 ml zakysané smetany, zelená petrželkaPostup: Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme ve vodě v poměru 1 díl rýže a dva díly vody. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opražíme nasucho, vmícháme rajčatový protlak, omytá, pokrájená rajčata, přidáme bazalku, sůl, pepř, krátce orestujeme, zalijeme vodou a zvolna dusíme asi 10 minut. Polévku scedíme přes jemné síto a povaříme. Nakonec přidáme uvařenou rýži. Na talíři zdobíme kopečkem smetany a zelenou petrželkou.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 6.5.2010