Recept: Omáčka pažitková
4.10.2009
Omáčka pažitková – ilustrační foto
foto: Aleš
Ingredience: 40 g cibule, 20 g pažitka čerstvá, 30 g máslo, 500 ml mléko polotučné, 200 ml smetana sladká 12 %, 50 g mouka hladká, masox, sůlPostup: Na rozpuštěném másle osmahneme jemně nastrouhanou cibuli, přidáme nakrájenou pažitku, osmahneme. Pak zalijeme mírně vodou, přidáme masox, sůl. V hrnu rozmícháme mléko, smetanu a mouku, rozšleháme a zalijeme tím omáčku. Vaříme ještě nejméně 30 minut. Můžeme podávat s hovězím masem vařeným nebo vejcem natvrdo.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Alešrevidováno dne 4.10.2009