transparent
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Pomazánky a omáčky / Omáčka pažitková

Recept: Omáčka pažitková

4.10.2009

Omáčka pažitková

Omáčka pažitková – ilustrační foto
foto: Aleš

Ingredience: 40 g cibule, 20 g pažitka čerstvá, 30 g máslo, 500 ml mléko polotučné, 200 ml smetana sladká 12 %, 50 g mouka hladká, masox, sůl

Postup: Na rozpuštěném másle osmahneme jemně nastrouhanou cibuli, přidáme nakrájenou pažitku, osmahneme. Pak zalijeme mírně vodou, přidáme masox, sůl. V hrnu rozmícháme mléko, smetanu a mouku, rozšleháme a zalijeme tím omáčku. Vaříme ještě nejméně 30 minut. Můžeme podávat s hovězím masem vařeným nebo vejcem natvrdo.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 999,3 kJ
Autor(ka) receptu: Aleš

revidováno dne 4.10.2009



Zařazení článku:
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Pomazánky a omáčky / Omáčka pažitková
Předchozí / další články ve stejné kategorii:
předchozíPomazánka s jarní cibulkou dalšíRajská omáčka Pomazánky a omáčkyPomazánky a omáčky
Reklama

Mohlo by Vás zajímat:

Kolik denně příjímat bílkovin tuku sacharidů (poradna)
Dietní recepty na hubnutí (poradna)
Kdy naposledy by se mělo jíst (poradna)

Diety / Seznam a popis diet .. čísla diet Výživa / Směry ve výživě, zdravá výživa... Teorie / Bílkoviny, tuky, sacharidy... Dietologická poradna / Nutriční poradna Dietní recepty / Dietní i nedietní recepty s kJ Dieta jídelníček na míru / Jídelníčky na dietu ~ Bezlepkové potraviny / BLP výrobky Výživový poradce Praha / nutriční poradna
  Prohledat náš web:         

©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk

Neaktivni
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem)
Přezdívka:
Dotaz: