dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Omáčka vinaigrette
2.10.2009
Ingredience: 1 lžíce estragonu, pažitky, petrželky, cibule, 2 vejce uvařená natvrdo, sůl, pepř, 10 ml estragonového octa (lze si ho i vyrobit = do lahvičky s octem přidáme několik snítek estragonu, lze přidat i 2 kolečka loupaného citrónu), 30 ml oleje, 10 g hořčicePostup: Olej utřeme se žloutky, rozsekanými bylinkami a s drobně nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, pepř, ocet a hořčici, rozsekané bílky a promícháme. Omáčka se hodí na vařený květák, brokolici, hlávkový salát, vařená vejce nebo ke grilovanému masu.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009