dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Pomazánky a omáčky / Omáčka vinaigrette

Recept: Omáčka vinaigrette

2.10.2009

Ingredience: 1 lžíce estragonu, pažitky, petrželky, cibule, 2 vejce uvařená natvrdo, sůl, pepř, 10 ml estragonového octa (lze si ho i vyrobit = do lahvičky s octem přidáme několik snítek estragonu, lze přidat i 2 kolečka loupaného citrónu), 30 ml oleje, 10 g hořčice

Postup: Olej utřeme se žloutky, rozsekanými bylinkami a s drobně nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, pepř, ocet a hořčici, rozsekané bílky a promícháme. Omáčka se hodí na vařený květák, brokolici, hlávkový salát, vařená vejce nebo ke grilovanému masu.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 20 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 465,4 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: