dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Dušená rýže
9.4.2005
Ingredience: 280 g syrová rýže, 10 g olej, 100 g cibule, hřebíčekPostup: Přebranou rýži propláchneme studenou vodou, spaříme a necháme okapat. Pak ji za stálého míchání krátce orestujeme na rozpáleném tuku. Osolíme a zalijeme horkou vodou. Na 1 díl rýže počítáme se 2 díly vody. Přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a necháme dusit v troubě nebo na sporáku pod pokličkou. Nakonec cibuli vyjmeme.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 18.11.2008