Recept: Hrášková rýže
7.10.2009
Hrášková rýže – ilustrační foto
foto: Helena
Ingredience: 40 g cibule, 20 g olej slunečnicový, 280 g rýže, 40 g hrášek sterilovaný, sůl, bobkový list, hřebíček, nové kořeníPostup: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme propláchnutou rýži, chvíli opečeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, hřebíček, nové koření, bobkový list a necháme pod poklicí dusit do té doby až se voda všechna sama vypaří. S rýži během dušení nemícháme. Po uvaření do rýže zamícháme sterilovaný hrášek.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Helenarevidováno dne 7.10.2009