dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Přílohy jídelníček

Přílohy jídelníček

28.11.2008 14:41Vařené brambory, rýže, těstoviny patří u nás k nejpoužívanějším přílohám k pokrmům.

revidováno dne: 28.11.2008

Bramborový knedlík

Bramborový knedlík
foto: redakce@dietologie.cz

Vařené brambory, rýže, těstoviny patří u nás k nejpoužívanějším přílohám k pokrmům. Uvedené vařené přílohy se nejvíce podávají u většiny diet, i u té nejpřísnější diety pankreatické nebo diety s přísným omezením tuku se tyto přílohy v prvních dnech onemocnění zařazují do jídelního lístku. Dalšími chutnými přílohami jsou kynuté knedlíky, bramborové knedlíky, noky moučné, tvarohové, krupičné nebo u nás méně známé italské gnoochi.

revidováno dne 28.11.2008

Redukční jídelníček