dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Čočkový salát
6.1.2012
Ingredience: 200 g čočky, 100 g naložené okurky, 50 g sterilovaná kapie, 120 g vařená cizrna, 90 g vejce natvrdo, 2 ks bobkový list, 7 kuliček pepře, sůl, 5 g masoxu, vegetaPostup: Čočku přebereme a uvaříme s bobkovým listem, pepřem a masoxem. Vařím v tlakovém hrnci cca 15 min. Do mísy pokrájíme okurky, kapii, cizrnu a vařená vejce. Vychladlou čočku přidáme a důkladně promícháme. Podle chuti přidáme Vegetu a mletý pepř. Čočkový salát je dobré v lednici vychladit. Dá se konzumovat samostatně nebo ho lze použít jako přílohu. V obou případech chutná salát z čočky znamenitě!Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Ivarevidováno dne 6.1.2012