Recept: Dietní bramborový salát
18.1.2009
Dietní bramborový salát – ilustrační foto
foto: Šárka
Ingredience: 1 kg brambory, 400 g mrkev čerstvá, 300 g celer čerstvý, 300 g petržel, 250 g sterilovaný hrášek, 100 g pórek, sůl, 100 g ocet.Postup: Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Mrkev, celer, petržel očistíme, a uvaříme v octové vodě se solí. Jak je zelenina měkká, tak ji nakrájíme na malé kostičky. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout a pak je oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. Brambory smícháme s uvařenou zeleninou a sterilovaným hráškem. Dochutíme solí, zamícháme, necháme odležet a podáváme.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Šárkarevidováno dne 18.1.2009