dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Dietní těstovinový salát
29.3.2009
Ingredience: 110 g těstoviny, 80 g kuřecí prsa, 20 g mrkev, 10 g petržel, 10 g celer, 10 g fazolka mražená, 10 g hrášek mražený, 10 g květák čerstvý, pórek, sůl, vývar z hub a cibule, najemno nasekaná pažitka, 10 g olivový olej.Postup: Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, nasucho opečeme z obou stran, podlijeme vývarem z hub a cibule a dusíme doměkka. Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Mrkev, celer petržel omyjeme, najemno nastrouháme a dáme vařit do vody spolu s fazolkou, hráškem a omytým květákem doměkka. Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kuřecím masem a uvařenou zeleninou, promícháme, ochutíme solí, můžeme přidat trochu vývaru z hub a cibule, ochutíme najemno nasekanou pažitkou. Nakonec do salátu přikápneme olivový olej a vše promícháme a podáváme.Počet porcí: 1Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 29.3.2009