dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Fazolový salát se zakysanou smetanou
2.10.2009
Ingredience: 100 g bílých fazolí, 40 g cibule, 80 g rajčat, 40 g papriky, 10 ml oleje, 20 g česnek, 100 g smetana zakysaná, ocet, sůl, saturejka.Postup: Předem namočené fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou a bez soli uvaříme doměkka, poté scedíme, necháme okapat. Ještě teplé je promícháme s najemno nakrájenou cibulí, rajčaty, paprikou, olejem, solí, prolisovaným česnekem a saturejkou. Salát necháme vychladnout. Předpodáváním přidáme zakysanou smetanu.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 15 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009