dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Saláty jídelníček / Fazolový salát se zakysanou smetanou

Recept: Fazolový salát se zakysanou smetanou

2.10.2009

Ingredience: 100 g bílých fazolí, 40 g cibule, 80 g rajčat, 40 g papriky, 10 ml oleje, 20 g česnek, 100 g smetana zakysaná, ocet, sůl, saturejka.

Postup: Předem namočené fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou a bez soli uvaříme doměkka, poté scedíme, necháme okapat. Ještě teplé je promícháme s najemno nakrájenou cibulí, rajčaty, paprikou, olejem, solí, prolisovaným česnekem a saturejkou. Salát necháme vychladnout. Předpodáváním přidáme zakysanou smetanu.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 15 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1445,2 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: