dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Saláty jídelníček / Ledový salát s rajčaty a mozzarellou

Recept: Ledový salát s rajčaty a mozzarellou

2.10.2009

Ingredience: 150 g rajčat, 150 g mozzarelly, 150 g ledového salátu, 1 svazek bazalky, 50 g zakysané smetany s nižším obsahem tuku, 10 ml olivového oleje, 10 ml citrónové šťávy, sůl, pepř

Postup: Rajčata omyjeme, tvrdší část kolem stopky vykrájíme, nakrájíme na 1 cm silné plátky a navrstvíme do mísy. Mozzarellu vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Kousky sýra položíme na rajčata. Ledový salát nakrájíme na dličky, omyjeme, necháme okapat a položíme na sýr. Omyjeme bazalku, lístky otrháme a jemně nasekáme. Zakysanou smetanu smícháme s bazalkou, olejem, citrónovou šťávou, nálevem, solí, pepřem a ušleháme na šlehači. Dresinkem přelijeme salát.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1273,1 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: