dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Saláty jídelníček / Mrkvový salát s jablky

Recept: Mrkvový salát s jablky

18.1.2009

Mrkvový salát s jablky – ilustrační foto
foto: Petra
Ingredience: 500 g čerstvá mrkev, 300 g jablka, šťáva z jednoho citronu, 100 g cukr mletý, voda

Postup: Mrkev očistíme, oškrabeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablka zbavíme jadřinců a podle potřeby odstraníme nečistoty na slupce, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou mrkev smícháme s nastrouhanými jablky, zalijeme vodou a ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, zamícháme a necháme vychladit v lednici. Podáváme k nejrůznějším pokrmům.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 15 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 849,6 kJ
Autor(ka) receptu: Petrarevidováno dne 18.1.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: