Recept: Mrkvový salát s jablky
18.1.2009
Mrkvový salát s jablky – ilustrační foto
foto: Petra
Ingredience: 500 g čerstvá mrkev, 300 g jablka, šťáva z jednoho citronu, 100 g cukr mletý, vodaPostup: Mrkev očistíme, oškrabeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablka zbavíme jadřinců a podle potřeby odstraníme nečistoty na slupce, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou mrkev smícháme s nastrouhanými jablky, zalijeme vodou a ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, zamícháme a necháme vychladit v lednici. Podáváme k nejrůznějším pokrmům.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 15 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Petrarevidováno dne 18.1.2009