Recept: Šopský salát s jogurtem
1.3.2010
Šopský salát s jogurtem – ilustrační foto
foto: Zuzana Putnová
Ingredience: 8 rajčat (640 g), 1 salátová okurka (400 g), 1/2 ledového salátu, 400 g balkánského sýru, 500 g bílého jogurtu,1/2 citronu, čerstvý kopr, bylinkové koření dle výběruPostup: na kostičky nakrájíme rajčata, salátovou okurku oloupeme a taktéž nakrájíe na kostičky, ledový salát nakrájíme na tenké nudličky. Poté nakrájíme kopr a vše zamícháme, aby se kopr spojil s ostatními ingrediencemi. Zakápneme citronem. Naposledy nakrájíme balkánský sýr na tenké kostičky. Zalivku připravíme z jogurtu. Nachystáme si libovolné bylinky např. pažitku, petržel, majoránku,libeček zalijeme celé jogurtem a promícháme, můžeme na dochucení přidat špetku podravky. Zalijeme salát, promícháme, necháme na 15 minut v ledničce a můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo i jako přílohu k masům.Počet porcí: 6Doba přímé přípravy: 15 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Zuzana Putnovárevidováno dne 1.3.2010